fbpx
exclusive cars historik

EXCLUSIVE CARS HISTORIK

Don't dream it - Drive it!

Exclusive Cars startades 1990 av Benny Janall. Verksamheten bedrevs från hemmet i liten skala, och bilarna togs hem endast på beställning efter kundens önskemål.

1991 etablerades företaget i Västberga, i en liten lokal med plats för några få bilar.

1992 Ny flytt till lite större lokaler och plats för ca 10 bilar. Här lades även första grunden till Exclusive Cars verkstad med plats för en bil.

1994 förstärktes företaget med Lars Rodeblad. Med sin erfarenhet av bilimport och goda kontakter i USA bidrog han till en fin utveckling för företaget. Tillsammans drev de nu företaget vidare och flyttade till nya större lokaler, nu med både verkstad och rekonditionering ”in house”.

1998 Startade vi även uthyrning av bilar, detta pågick under ett antal år och företaget hade som mest ca 25 bilar, men dålig lönsamhet ledde till att projektet lades ner.

2004 flyttade företaget återigen till modernare och ännu större lokaler i Västberga. Bolagets omsättning ökade markant i mitten av 90-talet och framåt och ledde till att företaget blev och är fortsatt marknadsledare på import från Nordamerika.

2012 En ny era i företagets historia. Exclusive Cars i Stockholm Norr AB öppnar ett Chevrolet Center i Täby med tillhörande verkstad i Arninge. Detta med ledning av Håkan Anderson som VD (Numera säljchef i Västberga), tyvärr beslutar GM att dra sig ur med Chevrolet i Europa och anläggningen läggs därmed ner under 2014. Verkstaden består dock och företaget drivs vidare med Harrison Vrbanjac som VD.

2015 Företaget firar 25 år! Vi är stolta över vår framgång och vill tacka alla våra kunder för förtroendet. Efter 20 år som delägare i företaget väljer Lars Rodeblad att dra sig tillbaka. Tack för alla dessa år!

2018 beslutar sig Exclusive Cars grundare och VD Benny Janall att lämna över VD-rollen till tidigare eftermarknadschefen och tillika VD för Exclusive Cars Norr, Harrison Vrbanjac.

2020 Företaget firar 30 år! Efter att ha funnits i Västberga ända sedan starten 1990, och i nuvarande byggnad sedan 2004 så storsatsar vi 2020! Vi tackar ödmjukast alla våra kunder för fortsatt förtroende och ser fram emot nya utmaningar i framtiden i våra nya större lokaler!

2021 Exclusive Cars kommer att utöka nuvarande byggnad med en enorm utbyggnation hela 50% större än tidigare lokaler!

2023 Exclusive Cars rekryterar Jan Krepp, VD för KVD Group, som ny extern styrelseordförande.

Om framtiden

Vi har alltid arbetat långsiktigt, och vi är övertygade om att god service är framtiden.
Våra kunder ska känna ett förtroende och alltid veta att de blir omhändertagna på bästa möjliga sätt.

Back to top