fbpx
Finansiering av bilköp

FINANSIERING

En viktig del av bilköpet är att välja rätt finansieringsform. Vi ger dig råd utifrån din eller ditt företags ekonomiska situation och vad som passar bäst.

Glöm inte heller att planera hur länge du ska äga din bil och hur mycket du kör per år, en bils framtida värde och kostnader avgörs bl.a. av hur långt den rullat.
Vi har erfarenheten och hjälper dig gärna.

”Vi lockar inte med låg månadskostnad på bekostnad av för högt restvärde.”

Leasing

Leasing vänder sig till företag och är generellt det enklaste och mest ekonomiska sättet att finansiera företagets bilinnehav. Framförallt för att momsen på leasingavgiften är 50-100% avdragsgill beroende på biltyp men även för att leasing är en finansieringsform som löser företagets investeringsbehov utan att binda företagets egna kapital.
Leasing är lika med hyra och fordonet är ingen tillgång i bolaget!

Avbetalning

Avbetalning kan nyttjas av både företag och privatpersoner. En fördel med avbetalning kontra leasing är att du när som helst under kredittiden kan välja att amortera ett större belopp eller betala av hela skulden med ett engångsbelopp utan att finansbolaget ställer krav på ränteskillnadsersättning.
Avbetalning är lika med lån, där fordonet blir en tillgång i bolaget. Bolaget bör därför göra avskrivningar på fordonet.

Obs, för dig som företagare är momsen alltid 100% avdragsgill när du köper en Pick-Up eller tung lastbil.
Vi samarbetar främst med Nordea Finans där vi kan erbjuda dig som kund de bästa villkoren.

Back to top